5 dages uddannelse i MBT med børn og unge

5 dages kursus i Mentaliseringsbaseret terapi med børn og unge

Dette kursus er for dig, der er interesseret i Mentaliseringsbaseret Terapi (MBT) med børn og unge (og deres forældre) og gerne vil lære metoden at kende. MBT er en integrerende tilgang som trækker på psykodynamiske principper og erfaringer fra tilknytnings- og affektreguleringsteori og systemisk familieterapi. Der er tale om en fleksibel metode, der kan bruges i det kliniske arbejde med børn og unge (og deres forældre) med forskellige typer af problemer som fx: følelsesmæssige og adfærdsmæssige problemer, angst, depression og relationelle vanskeligheder. I MBT med børn og unge arbejder man gerne i parallelle forløb med børn/unge og deres forældre.

 

På kurset vil du få en Indføring i grundbegreberne i mentaliseringsteori og MBT med børn og med unge. En række konkrete teknikker vil blive introduceret, såvel som lege og andre terapeutiske aktiviteter. Arbejdet med den mentaliserende holdning, interventionsspektret, fokusformuleringer og anvendelsen af udviklingspsykologiske opmærksomheder i terapien vil være i fokus. Konkrete aktiviteter og samtalemodeller som kan anvendes i forældresamtaler, vil ligeledes blive præsenteret.

 

På kursusdagene vil du kunne forvente at skulle arbejde med:

  • Mentaliseringsteori
  • Konkrete terapiøvelser med børn
  • Ideer til at lege med børn indenfor udviklingsområder: opmærksomhedsstyring, affektregulering og eksplicit mentalisering
  • Forældresamtaler og -inddragelse
  • Legende og kreative fokusformuleringer for terapi
  • Mentaliseringssvigt og deres udtryksform


Praktisk

Tid og sted: Skt. Annæ Plads 12, 3. sal, 1250 København K (der er desværre ikke elevator, så man skal kunne gå op ad trapperne), onsdag den 23. oktober kl. 10-16.30, torsdag den 24. oktober kl. 9-16, fredag den 25. oktober kl. 9-15, torsdag den 5. december kl. 10-17, fredag den 6. december kl. 9-15 2024. Der er en halv times frokost hver dag. Pris: kr. 10.500 for alle fem dage. Tilmelding via link: https://system.easypractice.net/event/mentaliseringsbaseret-terapi-mbt-med-brn-og-unge-30-timer-anden-teoretisk-retning-d126b


Specialistgodkendelse

Kurset forventes godkendt til 30 timers anden teoretisk referenceramme, 12.4.4.2.3 Psykoterapi med børn og unge.


Litteraturanbefalinger

Midgley, N., Ensink, K. m.fl. (2017). Mentalization-based Treatment for Children. A time-limited approach. American Psychological Association.

  • En virkelig god bog, der indfører i en MBT-tilgang til individuel terapi med børn i alderen 7-12 år ca. og deres forældre. Rummer en teoretisk indføring såvel som en meget praksisnær beskrivelse af terapeutiske forløb.

 

Midgley, N. & Vrouva, I. (2012). Minding the Child. Mentalization-Based with Children, Young People and their Families. Routledge. (kap. 1,2,3,5 og 7)

  • Denne bog indeholder en række kapitler om MBT med børn, unge og deres familier samt beskrivelser af skoleprojekter og AMBIT, der har fokus på et mentaliserings-fremmende samarbejde imellem samarbejdspartnere omkring unge.

 

Nannestad, M.H. & Nielsen, S.W. (2016). Kend dine følelser. Dansk Psykologisk Forlag.

  • Denne bog er en bog skrevet direkte til børn (og de voksne der er omkring dem) og indeholder en række øvelser som alle har til formål at støtte børnenes udvikling af hjælpsom mentalisering.

 

Redfren, Sheila et. al. (2015). Reflective Parenting. Taylor and Francis Ltd.

  • Denne bog er skrevet til forældre, og har fokus hvordan den mentaliserende holdning og tilgang kan hjælpe dig med at forstå dine børn, styre deres adfærd og opbygge dit forhold og forbindelse med dem. Det er fyldt med praktiske råd, der viser, hvordan den seneste udvikling inden for mentalisering, tilknytning og neurovidenskab har transformeret vores forståelse af forældre-barn-forholdet og kan bringe meningsfuld forandring til dine egne familieforhold.